måndag 3 november 2008

Grundserien 08/09 Förväntningar och regeländringar

Årets elitserie i sporten vi älskar bandy drar som bekant igång till helgen.

För Edsbyns del innebär det hemmamatch mot Vetlanda lördag 8 nov 15.00,

Vetlanda som målats upp som uppstickare och outsider denna vinter, med några intressanta nyförvärv och med legenden Jonas Claesson som tränare är det kanske med all sin rätt. Frågan är om Claesson är redo för uppgiften redan vid sitt första år som tränare? Jag tvivlar faktiskt, visst de gula från tjustkulle kommer garanterat ta några fina skalper redan i år, men för att gå hela vägen tror jag det tar något år för Cleassons mannar.

För Edsbyns del ser det väldigt bra ut, fantastiska resultat på försäsongen trots att man dragits med lite skador och dyligt, t.e.x. Daniel Liw har spelat väldigt sparsamt och där har vi ett fint sparkapital, det tror jag alla är överens om. Detta ger självklart hopp om ytterligare en härlig röd-blå vinter med Edsbyns IF Bandy och med oss på läktaren Red Farmers.

Farmers har tappat vad gäller fösäsongs bandy markant, med viss förståelse har det de senaste åren varit otroligt mycket bandy i Edsbyn då säsongen börjat redan i augusti och avslutats tredje helgen i mars i uppsala på studenternas is, så jag vet inte om man pratar om mättnad i stugorna runt byn, att man "spar sig" till de mer attraktivare matcherna? SLUTA TÄNK SÅ! Laget och föreningen behöver stöd i alla väder, alla matcher för att stå på toppen i slutet av säsongen. Publiken är en viktig del sportsligt och ekonomiskt.

När nu serien drar igång förväntar jag mig bra uppslutning på matcherna helt enkelt, dä ska vi ses och höras från sektion A i arenan dit alla som vill är varmt välkomna

tänkte bjuda på ett tips inför säsongen också, en del har nog läst det i farmers gästbok redan men här kommer det igen

Plats
1 - 2 Västerås & Edsbyn
3 - 4 Hammarby & Sandviken
5 - 6 Vetlanda & Broberg
7 - 8 Villa & Sirius
9 - 10 Bollnäs & Vänersborg
11 - 12 Motala & Örebro
13 - 14 Kungälv & Gripen

Den som lever får se helt enkelt.

Vårt kära Bandyförbund och deras grupp som kallar sig för "Publikvänligare bandy" har i år för trehundrafemtioelfte året i rad genomfört lite regeländringar igen, Det är följande 3 regler

1. Inga dubbelhörnor, efter hörna skall det vara spel utanför straffområdet innan ny hörna kan fås

2. Timeout lagen har rätt till varsin timeout/match om 1 minut och 30 sekunder (om jag fattat det rätt)

3, Alla regelbrott inom straff området skall ge automatisk straff, dock ej aoutomatisk utvisning som det var tidigare

1. Jag ser ändring om hörnorna på två vis, framförallt är hörnor en enormt spännande krydda i bandyn för alla parter, nånting som altid hört bandyn till på nått vis, Men jag kan även se det som att försvarande lag vinner nånting på att offra sig, ja nästan offra livet när dom rusar på hörnor, ska bli spännande att se hur detta slår sig i seriesystemet?

2. Timeout, kan säkert vara bra, jag vet att en del tränare efterfrågat denna regel, men om man pratar om publikvänligare bandy och jobbar emot hörnor p.g.a. att det är för långt spelavbrott rimmar det inte lite dåligt med denna regel?

3. Straffregeln, är väl inte sådan jätteskillnad emot förra säsongen, men hur skall det se ut? kommer försvarare göra allt med vilka medel som helst att stoppa ett anfall utanför straffområdet för att sedan inte våga peta innanför? Har itne frislagscirklarna spelat ut sin funtion? skall dom tas bort?

Vi supportrar klagar ofta på domarna, jag kan bara skriva under på det :=)
men gör vi det inte ännu svårare för domarna med dessa regler ändringar hela tiden?

Västerås ordförande och till lika ordförande i kommitén "Publikvänligare bandy" Karl-Erik Eckemark sade i en intervju i tidningen metro i fråga om nya hörnregeln "Edsbyn gjorde 40 procent av sina slutspelsmål på fasta situationer" Alltså vilket uttalande! Jag tror inte regeln är till för att stoppa Edsbyns fortsatta guldjakt, men efter ett sådant uttalande förstår man att varenda edsbysuporter tänker så, välj dina ord herr Eckemark! i andra sporter hade du fått gå.

Jag lovar att ingen regeländring i världen lockar mer publik till bandyarenorna i sverige,Så snälla sluta nu, vad kommer härnäst? med fler hallar och en rak och intressantare serie har vi den produkt vi har, det är upp till oss supportrar och föreningar att sälja vår produkt BANDY!

Måste också säga att jag är oerhört besviken på de f.d. spelarna som sitter med i gruppen "Publikvänligare Bandy" ni om någon borde veta bättre...........

Slutgnällt för idag, Nu till premiären på Lördag, 15.00 är det match, var där! hoppas vi blir många så vi kan börja säsongen på ett sätt värdigt Red Farmers och värdigt Edsbyns IF, vi hörs och syns på ön

mot nya framgångar

STOLTHET KÄRLEK TRADITION

Inga kommentarer: